Vertonghen over goals Union tegen Anderlecht

Vertonghen over goals Union tegen Anderlecht: “Bij de tweede deed ik weinig fout”

28 januari om 22:00

Jan Vertonghen, de kapiten van RSC Anderlecht, speelde een beladen match tegen Union SG. Vertonghen was voor een groot gedeelte betrokken bij de tegengoals van Union en wist vervolgens zelf de aansluitingstreffer te maken. Uiteindelijk werd het 2-2 tussen Anderlecht en Union. Vertonghen vertelt wat er precies gebeurde bij de doelpunten van Union.

Vertonghen vertelt over de match en zijn aandeel in de doelpunten van Union tegen Anderlecht. “Een foutje kan al eens gebeuren en na al die jaren kan ik het ook sneller achter me laten. Bij de eerste goal maakte ik een puur technische fout, doordat ik de bal staalhard wil wegrammen. Omdat ik te veel kracht wil zetten, verlies ik een deel van mijn techniek en trap ik naast de bal”, citeert Het Laatste Nieuws Vertonghen.

Volgens Vertonghen ging de kapitein bij het tweede doelpunt van Union tegen Anderlecht niet in de fout. “Bij het tweede doelpunt vond ik dat ik weinig fout deed. De bal springt duidelijk op, waardoor hij over mijn voet gaat. Ik begrijp dat mensen het anders zien, maar ik vond niet dat ik in fout was. Het is deels ook de verdienste van Union daat ze daar zo hoog druk gaan zetten”, besluit Vertonghen.