Royal Antwerp FC verslaat Sporting Charleroi met 4-1

The Great (G)Old zet feest door op het veld, Antwerp wint vlot van Charleroi

21 januari om 15:23

Op het Gala van de Gouden Schoen ging Royal Antwerp met bijna alle prijzen lopen afgelopen donderdag. De spelers van The Great Old waren zondag weer fit na het feest en dat had Charleroi geweten. Antwerp haalde het met 4-1.

Trainer van het Jaar Van Bommel had weinig zorgen voor de komst van de Zebra's. Met Gouden Schoen Alderweireld achterin en Belofte van het Jaar Vermeeren op het middenveld begonnen de prijzenpakkers van Antwerp in de basis. Vermeeren nam meteen zijn ploeg op sleeptouw en Charleroi werd al vroeg naar achteren gedrukt.

Charleroi kon op de Bosuil uiteindelijk twintig minuten volhouden. Een afgeweken schot van Janssen verschalkte Patron. De doelman van Charleroi zou door nog twee Nederlanders geklopt worden later op de middag. De 2-0 vlak voor de rust kwam wel op naam van een Nigeriaanse Ilenikhena,

Na iets meer dan een uur spelen gooide Wijndal het duel in het slot. Zijn afstandsschot verdween in de verre hoek. Ook Jürgen Ekkelenkamp, de derde Nederlander op scorebord bij Antwerp, deed nog een duit in het zakje. Hij verlengde een bal van Alderweireld heel simpel in doel. 

Vlak voor tijd maakte Charleroi nog een eretreffer: 4-1. Bernier trof raak. Door de ruime zege komt Antwerp op 35 punten, goed voor een zesde plaats. Koploper Union heeft er 48 en heeft nog een wedstrijd tegoed. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.