Equatoriaal-Guinea wint van Guinee-Bissau

Equatoriaal-Guinea wint van Guinee-Bissau, eerste hattrick sinds 2008

18 januari om 19:02

Equatoriaal-Guinea heeft in Groep A van de Afrika Cup met 4-2 gewonnen van Guinee-Bissau. Namens Equatoriaal-Guinea maakte Emilio Nsue een hattrick. Het is de eerste hattrick op de Afrika Cup sinds 2008. De andere doelpuntenmaker was Jose Antonio Miranda. Aan de andere kant maakte Esteban Orozco Fernandez een eigen doelpunt en Ze Turbo scoorde in de slotfase voor Guinee-Bissau.

Na 21 minuten spelen kwam Equatoriaal-Guinea op voorsprong via Nsue. Een kwartier later maakte Guinee-Bissau gelijk door het eigen doelpunt van Fernandez. De landen gingen met een 1-1 gelijkspel rusten.

In de tweede helft kwam Equatoriaal-Guinea vlammend uit de kleedkamer. De ploeg pakte binnen een minuut de voorsprong en wist vijf minuten later de 3-1 binnen te werken. Tien minuten later gooide Equatoriaal-Guinea de match op slot door ook nog de 4-1 te scoren. In de absolute slotfase scoorde Guinee-Bissau nog een eretreffer.

De match tussen de beide landen ging gelijk op, wat opviel was dat Equatoriaal-Guinea met scherp schoot. Het land schoot in totaal slechts acht keer, maar zes schoten daarvan waren op doel. Guinee-Bissau haalde dertien keer de trekker over, maar schoot slechts tweemaal op doel.