UPDATE: 'Deal tussen Gent, Lyon en Orban is rond'

UPDATE: 'Deal is rond, Lyon betaalt twaalf miljoen euro aan Gent voor Orban'

17 januari om 14:28
Laatste update: 17 januari om 14:28

Malick Fofana ging al voor zeventien miljoen euro plus bonussen naar Olympique Lyon, maar de Fransen gaan volgens L’Équipe en Fabrizio Romano weer toeslaan bij de Buffalo’s. Ook Gift Orban is op weg naar Les Gones.

Orban lijkt tegen Club Brugge in de Croky Cup (0-1 nederlaag) aldus zijn laatste match te hebben gespeeld. De Nigeriaanse goaltjesdief kan een contract tot 2028 bij Lyon gaan tekenen. Er zou al een akkoord zijn over een bedrag van dertien miljoen euro.

Afgelopen zomer wees KAA Gent nog aanbiedingen rond de twintig miljoen euro af en wilde het minstens dertig miljoen euro. Nu lijkt het aldus genoegen met minder te nemen. Na een mindere periode is de marktwaarde van Orban ook flink gedaald.

De aanvaller begon met twintig doelpunten in 22 wedstrijden bij KAA Gent en was een scorend fenomeen. De Buffalo’s betaalden zo’n 3,3 miljoen euro en krijgen een jaar later een veelvoud. KAA Gent gaat ook de transfermarkt op voor een vervanger.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.

Update: Volgens transferspecialist Nicolò Schira stijgt er witte rook op vanuit Lyon. De Franse club heeft zowel met Gent als met Orban een overeenkomst gevonden. De Buffalo's zouden twaalf miljoen euro ontvangen voor de Nigeriaanse schutter. Van eventuele bonussen is geen sprake. Orban zelf zou een contract getekend hebben tot medio 2028 in Zuid-Frankrijk. Het is nu enkel nog wachten op de officiële bevestiging.