Verdedigende oplossing gevonden? 'Deila haalt jonge Yameogo bij A-kern Club Brugge

16 januari om 20:46

Het is voorlopig een rustige mercato gebleken bij Club Brugge en Blauw-Zwart nam voorlopig enkel afscheid van Tajon Buchanan. De versterkingen blijven voorlopig uit en lijken er niet meteen aan te gaan komen. Intern werden er wel enkele beslissingen genomen.

Voor de winterstop rekende Ronny Deila achterin voornamelijk op Brandon Mechele en Jorne Spileers, die ook wel wat kritiek kregen. Naar het einde van het kalenderjaar toe hielden ze wel bijzonder vaak de nul en heeft Club Brugge het minst aantal tegendoelpunten geslikt. Toch leek een nieuwe verdediger op komst, al is dat nu mogelijk niet meer het geval.

Bij Club Brugge leek namelijk ook Joel Ordonez klaar voor zijn doorbraak, terwijl Dedryck Boyata mogelijk nog aan boord blijft. Verder is er ook nog Bi Abdoul Kader Yameogo die steeds meer mag hopen op kansen bij Club Brugge.

De negentienjarige Ivoriaan was één van de jonkies van Club NXT die met de A-kern mee mocht op winterstage en daar volgens Het Nieuwsblad ook indruk heeft gemaakt. Yameogo wordt naar verluidt definitief opgenomen in de A-kern en zal voortaan meetrainen met de grote jongens. Als hij kan blijven overtuigen, zitten er ook speelminuten bij de A-kern in.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.