Engelse pers over Kevin De Bruyne

Engelse pers lyrisch over De Bruyne: 'Andere opvatting van geometrie'

14 januari om 11:29
Laatste update: 14 januari om 11:58

Kevin De Bruyne is helemaal terug van weggeweest in de Premier League. De Rode Duivel mocht invallen tegen Newcastle United en slaagde er met een knap doelpunt en een fenomenale assist eigenhandig in om een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning voor The Citizens. De Engelse pers is dan ook lyrisch daags na zijn prestatie.

'De Bruyne waarschuwt de titelrivalen van Manchester City', klinkt het bij de BBC. 'De Bruyne heeft in het verleden City meermaals aan de overwinning geholpen, maar betekenen zijn goal en assist dit keer meer dan enkel de drie punten?', gaat het verder. 'Zijn geplande cameo tegen Newcastle werd een broodnodige reddingsmissie. Eerst via de gelijkmaker en nadien met een sublieme pass. De titelverdediger staat nog slechts twee punten achter leider Liverpool. Dit is een serieuze waarschuwing naar de concurrenten voor de titel.'

Bij The Guardian hebben ze het dan weer over 'De sublieme creativiteit van De Bruyne dat het laatste woord heeft'. 'Zijn vrije trap die in de muur ging was nog vals alarm, maar dat bleek tijdelijk toen hij de gelijkmaker autoritair in de hoek binnenduwde', aldus de krant. 'Weinig betere passes waren denkbaar maar toch slaagde hij erin om Oscar Bobb te vinden. Het verklapt ons dat zijn maanden van inactiviteit zijn inbeeldingsvermogen nog een boost gegeven heeft, een speler met een andere opvatting van geometrie dan bijna elke andere speler ter wereld', is men lyrisch.

'De Bruyne returned with a bang', klinkt het bij The Mirror. De Bruyne heeft nu met 103 assists er precies evenveel assists als het record van Wayne Rooney bedraagt in de Premier League, iets wat ook de Engelse krant niet ontgaan was. 'De Bruyne is al jaren dé man met creatieve invloed bij City sinds hij er toekwam. Hij had veel minder wedstrijden nodig dan Wayne Rooney om aan 103 assists te komen. Enkel Fabregas en Giggs zijn de enige overblijvende namen voor hem', aldus de krant. 'De terugkeer van de Belg zal cruciaal blijken in de titelstrijd, nu ook het seizoen in een cruciale fase komt.'

Bij The Independent titelt men dat 'De terugkeer van De Bruyne de grootste dreiging brengt bij Manchester City – en een oud probleem om op te lossen'. Met dat laatste vraagt men zich bij de krant af of Phil Foden nu het slachtoffer zal worden van de terugkeer van de Rode Duivel. 'Foden profileerde zich als 'main man' in afwezigheid van De Bruyne en Haaland. Nadat Foden zijn voorkeur voor een centrale rol als aanvallende middenvelder uitsprak, moet men zich opnieuw de vraag stellen of ze wel compatibel zijn op het veld', aldus The Independent.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.