Ajax geïnteresseerd in Jordan Henderson

'Ajax gaat voor stunt en hoopt op komst van Henderson'

9 januari om 15:00

Transfernieuws van Fabrizio Romano: Ajax heeft concrete interesse in Jordan Henderson. Het lijkt de bedoeling dat de voormalige Liverpool-aanvoerder deze maand overkomt van Al-Ettifaq.

Mocht Henderson groen licht krijgen om te vertrekken uit Saudi-Arabië, dan hoopt Ajax volgens Romano om hem over te nemen. De Amsterdammers zullen met een goed verhaal moeten komen, want meerdere clubs azen op de 33-jarige middenvelder die jarenlang voor Liverpool speelde. 

Chelsea en Tottenham zijn twee van de clubs die, naast Ajax, ook wel oren hebben naar de diensten van Henderson, die vorige week aangaf graag weer te willen vertrekken uit Saudi-Arabië. De 81-voudig international van Engeland voelt zich er niet thuis. Ook zou hij moeite hebben met het voetballen in de hitte en vochtige lucht. 

Ajax wil Henderson 'dolgraag' vastleggen en is bereid 'ver te gaan', weet ook Voetbal International. Het jaarsalaris dat hij opstrijkt in Saudi-Arabië - zo'n vijftien miljoen euro - is te hoog gegrepen voor de Amsterdamse club, maar de middenvelder zou flink in willen leveren. Dat heeft ook te maken met het aankomende EK, waar Henderson koste wat kost bij wil zijn.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.