KBVB komt met statement over klachten KRC Genk en Club Brugge

KBVB komt met statement over klachten KRC Genk en Club Brugge

8 januari om 15:20

Het Professional Referee Department heeft de klachten van KRC Genk en Club Brugge behandeld. Op de officiële kanalen van de KBVB wordt er uitgelegd dat beide klachten zijn afgewezen.

KRC Genk voelde zich bestolen tijdens de topper tegen RSC Anderlecht. Volgens de Limburgers ging het tijdens de veelbesproken penaltyfase om een foute toepassing van de reglementen, maar het PRD heeft beslist dat het om een scheidsrechterlijke vergissing ging.

Dat oordeel is uiteindelijk ook van toepassing bij de klacht van Club Brugge. Daar werd een buitenspelfase tegen KV Mechelen fout ingeschat. Beide wedstrijden worden aldus niet herspeeld. ‘Het PRD heeft, na beraad, in beide zaken vandaag geoordeeld dat het een scheidsrechterlijke vergissing betreft in de beoordeling van een spelfeit. En dat er dus geen vergissing is gemaakt in de toepassing van de spelregels.’

Er is nog een mogelijkheid om aan te kloppen bij het BAS. ‘Bijgevolg worden de zaken niet overgemaakt aan de Disciplinaire Raad voor het profvoetbal. Dit betekent dat de wedstrijden niet worden herspeeld, en dat de procedure bij de KBVB definitief is afgerond. Er is geen beroep mogelijk bij een disciplinaire instantie van de KBVB, eventueel wel verhaal bij het BAS (Belgisch Arbitragehof voor de Sport). ‘

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.