‘Anderlecht – KRC Genk niet herspeeld, Disciplinaire Raad verwerpt klacht’

‘Anderlecht – KRC Genk zal niet worden herspeeld, klacht is afgewezen'

8 januari om 13:55
Laatste update: 8 januari om 18:02

De wedstrijd tussen RSC Anderlecht en KRC Genk zal niet worden herspeeld. Volgens Het Laatste Nieuws heeft het Referee Department de klacht van de Limburgers afgewezen.

KRC Genk wilde de wedstrijd laten herspelen omdat de regels niet zouden zijn gevolgd tijdens de penaltyfase. Heynen miste, maar in de herneming kon Sor wel scoren. De aanvaller van KRC Genk was echter te vroeg in de zestien en de goal werd afgekeurd. Uit de beelden bleek echter dat ook Verschaeren te vroeg in de zestien was gekomen.

Het reglement zegt dan dat de strafschop opnieuw genomen moet worden, maar dat was niet het geval. Anderlecht kreeg de vrije trap mee. Uiteindelijk won paars-wit de wedstrijd ook. KRC Genk legde een klacht neer, maar het Referee Department heeft die klacht nu afgewezen. Er is nog wel de mogelijkheid om in beroep te gaan bij het BAS.

Er was twijfel bij de VAR tijdens de penaltyfase. Men was niet zeker of het de juiste beslissing was zo blijkt uit onderzoek. Door het tumult werd de vraag of er ook Anderlecht-spelers te vroeg in de zestien waren echter niet gehoord. “Rekening houdend met alle elementen die door beide partijen zijn aangebracht en met de antwoorden die door de getuigen zijn gegeven op de gestelde vragen gesteld, is het PRD van oordeel dat er geen vergissing werd begaan in de toepassing van de spelregels”, valt er te lezen. “Dat in casu sprake is van een fout bij de beoordeling van een spelfeit.”

De klacht krijgt aldus geen verhoor. “Om deze redenen beslist het Bureau Arbitrage KBVB dat de klacht ontvankelijk doch ongegrond is in die zin dat vaststaat dat er geen vergissing werd begaan in de toepassing van de spelregels en de zaak derhalve niet wordt overgemaakt aan de bevoegde disciplinaire instantie (de Disciplinaire Raad, red.).”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.