Steijn openhartig over ontslag bij Ajax

Steijn openhartig over ontslag bij Ajax: ''Directie wilde dat ik aanbleef''

8 januari om 11:20

Maurice Steijn raakte een bepaald deel van de spelersgroep kwijt bij Ajax en zag zelf geen toekomst meer bij de Amsterdammers. De coach deelt zijn perspectief op de uitdagingen die hij tegenkwam en de beslissing om niet meer verder te gaan in de hoofdstad.

"Ik heb eerder niet de behoefte gehad om mijn verhaal te doen. De samenwerking bij Ajax verliep niet vlekkeloos, hoewel ik met sommige mensen binnen de club wel goed kon samenwerken", vertelt Steijn in gesprek met Beau van Erven Dorens voor het programma Casa Di Beau. "Vooral de cruciale samenwerking met Sven Mislintat is niet zo gelopen als gehoopt."
 
"Ik heb zelf aangegeven dat ik niet langer zag hoe ik verder kon. "Na enkele mindere prestaties kreeg Steijn het gevoel dat hij de spelersgroep begon kwijt te raken. "Vooral een bepaald deel van die groep. En al helemaal na de opmerkelijke wedstrijd tegen FC Utrecht (4-3 nederlaag red.). Na een gesprek met mijn vrouw rees de twijfel of ik de situatie nog kon keren."
 
De ochtend na de wedstrijd in Utrecht kwam Steijn op de club om met de directie te praten. "De directie, inclusief Van Gaal, wilde dat ik aanbleef. Desondanks dacht ik zelf dat het tijd was om te stoppen. Uiteindelijk zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat dit de beste stap was. Het was natuurlijk niet leuk om weg te gaan bij de grootste club van Nederland."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.