Vernietigende uithaal naar Mbappé in Frankrijk

Vernietigende uithaal naar Mbappé: "Vanuit de grond van mijn hart: vertrek"

3 januari om 09:01

De houdbaarheidsdatum van Kylian Mbappé als speler van Paris Saint-Germain is verstreken. Althans, dat vindt Christophe Dugarry. De Franse wereldkampioen van 1998 is klaar met repeterende transferverhalen rond de beste speler van het land.

Mbappé wordt de laatste dagen weer nadrukkelijk gelinkt aan Real Madrid, terwijl ook Liverpool wordt genoemd. Zijn contract in Parijs loopt aan het einde van het seizoen af en dus volgen de speculaties elkaar in hoog tempo op, tot afgrijzen van Dugarry. "Het maakt me boos, ik ben het beu, ik word er moe van", foetert de Fransman.

"Vanuit de grond van mijn hart: ik hoop dat hij vertrekt", vervolgt Dugarry bij RMC Sport. "Het stagneert. Hij wordt voorspelbaarder in de duels, het ontbreekt hem aan kracht en karakter. Hij is te vaak onzichtbaar. Zijn uitstraling is negatief, hij staat steeds vaker met zijn armen in de lucht."

Mbappé maakte dit seizoen alweer 21 goals in 22 officiële wedstrijden, maar volgens Dugarry is PSG beter af zonder de wereldster. "Hij wilde alle macht. Nu hij die heeft, is het net een kleine jongen. Het interesseert hem allemaal niet meer, en mij ook niet."