Courtois langs jongen talentvolle keepers bij KRC Genk

KRC Genk kreeg hoog bezoek, Courtois stond jonge keepers met vragen te woord

2 januari om 16:35
Laatste update: 2 januari om 16:20

KRC Genk had op dinsdag wel een heel speciale gast op de Demo Dag in Arena Genk. Thibaut Courtois bracht namelijk een bezoek en stond jonge keepers te woord. Dat meldt Het Belang van Limburg.

De jonge keepers hadden vooraf aan de bijeenkomst maar liefst 70 vragen ingezonden voor Courtois.

Eén van de vragen ging over wie het grootste voorbeeld van Courtois is. ''Petr Cech. Hij was bij Chelsea een concurrent, maar dan op een positieve manier. Ik heb heel veel van hem geleerd'', antwoordde de keeper van Real Madrid.

Ook kreeg Courtois een vraag over zijn grootste tegenvaller. ''De verloren Champions League-finale met Atletico Madrid'', reageerde Courtois snel, maar toch kwam hij terug op zijn antwoord omdat hij wel eens een Champions League-finale met Real Madrid won. ''Dus doe maar de verloren halve finale tegen Frankrijk op het WK 2018 in Rusland'', aldus Courtois.

Courtois herstelt momenteel van een gescheurde kruisband en meldde zich onlangs af voor het EK in Duitsland met de Rode Duivels.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.