Verheyen tipt Inter over 'boze' Buchanan bij Club Brugge: '10 miljoen is te veel'

28 december 2023 om 18:16

Tajon Buchanan staat op punt om Club Brugge te verlaten en naar Inter te vertrekken. Een definitief akkoord is er nog niet, maar wordt snel verwacht. In Italië vraagt men zich inmiddels wel af wat voor speler Buchanan is. Daarop bracht Gert Verheyen antwoord.


Bij Tuttosport vroeg men aan de analist wat meer uitleg over Buchanan. De voormalige speler van Club Brugge zag de voorbije jaren enkele goede dingen bij de Canadees, maar merkte ook grote minpunten op. ''Buchanan is een talent, met wat problemen'', lacht Verheyen. ''En een vreemd karakter, in ieder geval op het veld.''

Verheyen ziet ook dat Buchanan inmiddels rechtsachter is geworden bij Club Brugge. Een foute keuze oordeelt hij. ''Toen hij bij Brugge aankwam, was hij de klassieke vleugelspeler, rechts of links, één-op-één, in staat om meer assists te geven. Door omstandigheden werd hij rechtsback. Voor mij is hij geen verdedigende speler en daarom kan hij die rol niet spelen. Hij kan daar spelen in een dominant team, waar hij niet veel hoeft te verdedigen'', klinkt het.

Zinloze ruzies
Daarnaast ziet Verheyen ook enkele opvallende dingen aan het karakter van Buchanan. ''Hij verliest zichzelf in zinloze ruzies met de scheidsrechters. Hij protesteert. Hij vecht met tegenstanders, wordt boos als hij te veel overtredingen krijgt. Het lijkt wel of hij niet meer van het spel kan genieten. Hij heeft te vaak een boos gezicht'', aldus Verheyen.

Club Brugge en Inter hebben ook nog geen akkoord over de transferprijs. Club Brugge zou meer dan tien miljoen euro verlangen. Te veel, oordeelt Verheyen. ''Als ik Inter was, zou ik niet meer dan tien miljoen euro betalen. Dat zou te veel zijn. Zeven tot acht miljoen euro is een correcte prijs.''

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.