Deila trots op Club Brugge: “Vandaag waren wij beter dan Union SG”

Deila trots op reeks Club Brugge: “We zijn nog in drie competities actief”

27 december 2023 om 09:45

Club Brugge speelde in de topper tegen Union SG 1-1 gelijk. Coach Ronny Deila sprak na afloop met Sporza en was een trotse oefenmeester.

Club Brugge heeft namelijk een straffe reeks neergezet. "Ik ben heel trots over de periode sinds de laatste break. We zijn elf wedstrijden op rij ongeslagen en we blijven ook progressie maken. Er was een groot verschil met de vorige confrontatie met Union. Vandaag waren wij de betere ploeg.”

Ook is Blauw-Zwart nog op drie fronten actief. “We zijn nog in drie competities actief, we hebben al 34 wedstrijden gespeeld en de spelers hebben telkens alles gegeven. We staan nu al een stuk verder en verdienen een break, maar we gaan heel hongerig terugkomen en nog meer progressie maken.”

Deila zag dat Club wilde winnen. “We wilden vandaag winnen, maar het was ook belangrijk om niet te verliezen. We waren wel de betere ploeg en hadden hier uiteindelijk moeten winnen. Union scoorde in de eerste helft, maar had daarnaast niet veel kansen.”

De Noor beseft dat er ook nog werkpunten zijn. “Die penaltyfase heb ik nog niet gezien, maar ik begrijp dat het een strafschop was. Er waren sowieso veel momenten waar Union met rood flirtte. We hebben nog werkpunten, maar ik zie hoe we sterker worden en kijk uit naar de toekomst."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.