Veel onbegrip bij Genk na zege van Anderlecht

Veel onbegrip bij Genk na zege van Anderlecht: “Onbegrijpelijk, onbegrijpelijk”

23 december 2023 om 23:46

KRC Genk bracht zaterdag een bezoek aan het Lotto Park, maar keert zonder punten terug naar Limburg. Na de 2-1 nederlaag tegen RSC Anderlecht haalde men bij Genk uit naar de wedstrijdleiding.

Tijdens de match kreeg trainer Wouter Vrancken rood. Daarom verscheen zijn assistent Kevin van Dessel voor de camera van Eleven Sports. “Onbegrijpelijk, onbegrijpelijk”, begon de T2 van Genk zijn betoog over de wedstrijdleiding.

“Het zal wel niet gezegd mogen worden. Ik denk dat we deze match verdienen te winnen, maar derden hebben bepaald over het resultaat”, wees Van Dessel richting de scheidsrechter en de VAR. Bij de herneming na de strafschop werd mij verteld dat de scheidsrechter het zelf niet kon zien, maar dat hij iets zijn hoor kreeg. Verschaeren stond een meter binnen de zestien”, aldus Van Dessel.

Niet alleen het afgekeurde doelpunt zette bij Genk kwaad bloed. “Er zijn na de goal nog een paar fases. Ik denk aan de handsbal van Delaney en de fout op Paintsil, waarna Anderlecht scoort”, stelde de assistent van Vrancken nog.