RIP Luc Van­der­schom­men, vaakst scorende doelman van Eerste Klasse overleden

23 december 2023 om 17:00

Triest nieuws heeft ons bereikt, Luc Van­der­schom­men is op 69-jarige leeftijd overleden. Als doelman kwam hij onder meer uit voor Cercle BruggeKV Kortrijk en KAA Gent. Van­der­schom­men is de doelman die het vaakst scoorde in de Belgische Eerste Klasse. 

In 1976 nam Cercle Brugge Van­der­schom­men over van Turnhout. Met Cercle zakte hij na vier seizoenen uit Eerste Klasse om een jaar later terug promotie af te dwingen. Nadien speelde hij één seizoen voor KAA Gent alvorens bij KV Kotrijk te belanden. Vervolgens kwam Van­der­schom­men ook nog uit voor RWDM en SK Ronse.

Ondanks dat Van­der­schom­men als beroep doelman was, pikte hij regelmatig zijn doelpuntje mee. Hij scoorde liefst 22 doelpunten vanaf de stip. Van­der­schom­men is de doelman die het vaakst scoorde in de Belgische Eerste Klasse. 

Als trainer was hij later actief bij onder meer VK Torhout, KFC Meulebeke, SK Eernegem, SV Wevelgem City en KV Kortrijk. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.