Vanhaezebrouck: "Als clubs hun beklag doen, wordt er weinig tegen hen gefloten"

20 december 2023 om 21:15

Na de wedstrijd tussen KAA Gent en Club Brugge was er heel wat commotie rond de arbitrage. Hein Vanhaezebrouck had toen andermaal heel wat kritiek op de wedstrijdleiding. Voorafgaand de wedstrijd tegen Oud-Heverlee Leuven kwam hij daar nog maar eens op terug.

De beslissing van Jonathan Lardot en de VAR om Gent geen strafschop toe te kennen, ondanks de voorgaande fout op Casper Nielsen, heeft men bij de Buffalo's not niet helemaal verteerd. Vooral dat de VAR niet ingreep door 'UEFA-regels', zit Vanhaezebrouck dwars. "Het is gewoon niet logisch. Ik hoorde dat Brandon Mechele het zelf ook een strafschop vond", citeert Het Laatste Nieuws de coach.

Volgens hem is het ook geen toeval dat het naar zijn mening Club Brugge tegen Gent, ondanks de juiste beslissingen, meezat qua arbitrage. "Ik heb gezegd dat je kon verwachten dat er geen enkele beslissing ging komen die twijfelachtig had kunnen zijn tegenover Club na wat er de week voordien gebeurd was", geeft hij aan.

"Ik heb dat al gezien bij andere clubs: als ze hun beklag doen, zal er de volgende match niet echt iets tégen hen gefloten worden. Ik zeg niet dat er dan in hun voordeel wordt gefloten, maar als het twijfelachtig is, zal er minder snel een beslissing in hun nadeel worden genomen", aldus de trainer. Of Vanhaezebrouck daarmee heeft gezorgd dat de arbitrage Gent zal meezitten tegen OHL, komen we later deze week te weten.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.