Bakayoko 'EK winnen met Rode Duivels'

Bakayoko heeft er alvast zin in: 'EK winnen is doelstelling Rode Duivels'

20 december 2023 om 14:59

Johan Bakayoko heeft niet alleen opgevallen door de zestien opeenvolgende overwinningen van PSV, maar ook in zijn opmars binnen de kern van de Rode Duivels. Met drie doelpunten en acht assists draagt hij aanzienlijk bij aan het succes van zijn team. "Europees kampioen worden moet onze doelstelling zijn," benadrukt Bakayoko.

"Het is snel gegaan, dat had ik ook niet verwacht," geeft Bakayoko toe in een itnerview met Sporza. Hij waardeert het vertrouwen dat bondscoach Domenico Tedesco in hem heeft gesteld en ziet het als zijn taak om dat vertrouwen elke keer terug te verdienen. Over zijn ontvangst bij de Rode Duivels deelt hij: "Mijn ontvangst bij de Rode Duivels was ook echt top. Iedereen was gewoon chill. Het voelde alsof ik er al een tijdje was. Ik heb ook met iedereen een goeie connectie."

Hoewel een selectie voor het EK volgend jaar lonkt, blijft Bakayoko bescheiden. "Ik hoop er natuurlijk bij te zijn. Ik heb nog tot juni om me te bewijzen. Daar ga ik elke wedstrijd vol voor gaan." Desalniettemin wijst hij op de ambities van het team. "We willen als ploeg zoveel mogelijk proberen te winnen en zo ver mogelijk geraken. Met het team dat we hebben, is alles mogelijk. Ook Europees kampioen worden, ja. Dat is de doelstelling die we moeten hebben."

Vol zelfvertrouwen voegt hij eraan toe: "Als je gewoon puur kijkt naar de ploeg die we hebben, dan denk ik dat we iedereen pijn kunnen doen." Bakayoko blijft gefocust op het stap voor stap benaderen van de uitdagingen die voor hen liggen, met de EK-doelstelling als ultieme drijfveer.