Gullit wordt gevraagd naar Bakayoko

Bakayoko maakt grote naam in het buitenland: "Ze vragen in Engeland wat over hem"

18 december 2023 om 23:20

Verschillende mensen in Engeland hebben Ruud Gullit gevraagd naar Johan Bakayoko. Dat maakt de voormalig topvoetballer maandagavond bekend bij Rondo. Bakayoko is bij PSV bezig aan een topseizoen en zou er goed opstaan bij diverse Europese topclubs. 

"Ze vroegen mij in Engeland een beetje naar hem, over hoe en wat. Natuurlijk begint hij daar op te vallen", aldus Gullit. Earnest Stewart, de technisch directeur van PSV, geeft vervolgens aan het niet vreemd te vinden dat Gullit gevraagd is naar de buitenspeler. "Het is een twintigjarige jongen die meer dan dertig wedstrijden in de eerste seizoenshelft heeft gespeeld. Ik vind het echt bijzonder knap."

De Rode Duivel speelde tot dusver 27 duels voor de Eindhovenaren. Daarin was hij goed voor vier doelpunten en maar liefst dertien assists. PSV is overigens allesbehalve van plan om Bakayoko, of welke speler dan ook, in januari van de hand te doen. "Nee, maar dat is ook niet zo gek natuurlijk. We zitten nu in een hele mooie fase en ik denk dat iedereen die PSV een warm hart toedraagt heel graag kampioen wil worden. Daar moeten we keihard voor werken en ook elke week vanaf de eerste minuut brengen wat wij moeten brengen, als het gaat om intensiteit. Dan kan het een heel mooie seizoen worden."

Afgelopen zomer werd Bakayoko nog hevig gelinkt aan Brentford. De Premier League-club was bereid diep in de buidel te tasten, maar de linskpoot bleef zoals bekend in Eindhoven.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.