José Mourinho over Kevin De Bruyne bij Chelsea bij podcast van Jon Obi Mikel

Mourinho over De Bruyne bij Chelsea: "Het waren kinderen die niet konden wachten"

18 december 2023 om 16:35
Laatste update: 18 december 2023 om 23:31

John Obi Mikel heeft vandaag de dag zijn eigen podcast, ‘The Obi One Podcast’ genaamd. Onlangs was niemand minder dan  ‘The Special One’ José Mourinho te gast. De Portugees blikte terug op de beslissing om destijds Kevin De Bruyne door te sturen bij Chelsea. Volgens hem had De Bruyne gewoonweg geen geduld destijds. 

De Bruyne werd in de wintermercato van 2012 weggehaald bij KRC Genk door Chelsea. In de zomer werd hij uitgeleend aan het Duitse Werder Bremen. Na dat seizoen keerde hij terug bij Chelsea, waar Mourinho op dat moment trainer was. "We gingen tijdens de voorbereiding naar Azië. Kevin zou opnieuw uitgeleend worden aan een Duitse ploeg, maar ik zei tegen de club dat ik hem bij mij wilde houden. Hij bleef en begon het Premier League-seizoen in de basis", aldus Mourinho in de podcast.

Daarna zou de Europese Supercup tegen Bayern op het programma staan voor Chelsea. De Bruyne kwam echter niet in actie tijdens die wedstrijd. "De volgende dag wilde hij vertrekken", zegt Mourinho. "Hij zat geregeld op de bank en viel dan een paar minuten in maar het was niet goed genoeg voor hem dus hij wilde weg", voegt de Portugees toe.

Mourinho wil de verantwoordelijkheid echter niet helemaal op zich nemen. "Wanneer je bij Chelsea speelt en je wil weg, dan ga je en dan komt er wel iemand anders. Het waren gewoon kinderen die niet konden wachten op kansen. De geschiedenis toont aan dat het een goede optie was om te vertrekken, met zo’n carrière, maar dat lag niet aan mij", besluit de Portugees.

De Bruyne zou uiteindelijk in de wintermercato van 2014 -  nadat hij geregeld naast de selectie viel onder Mourinho – de overstap maken naar Wolfsburg. De Rode Duivel zou er een erg succesvolle periode kennen en na anderhalf seizoen terugkeren naar de Premier League toen Manchester City hem overnam voor maar liefst 76 miljoen euro.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.