Kompany en Burnley gaan opnieuw onderuit: Onana zorgt voor knappe winst Everton

16 december 2023 om 20:23
Laatste update: 16 december 2023 om 21:26

Vincent Kompany blijft in een sukkelstraatje zitten met Burnley FC. Ook in het belangrijke duel tegen Everton liep het fout af voor de ex-trainer van RSC Anderlecht, die met 0-2 onderuit ging in eigen huis.

In de strijd tegen de degradatie kan Burnley alle punten goed gebruiken. Al zeker tegen Everton, dat net zoals de ploeg van Kompany onderaan het klassement bengelde. De jongens van 'Vince The Prince' konden dus een uitstekende zaak doen, maar zijn daar niet in geslaagd.

Net zoals wel vaker bij ploegen van Kompany eiste Burnley het balbezit op, al resulteerde dat niet in grote kansen tegen The Toffees. Integendeel, in de eerste helft geen enkel schot op doel. Maar wel twee tegendoelpunten. Het was Rode Duivel Amadou Onana die voor het eerst kon scoren en Everton op voorsprong bracht.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Play Sports (@playsportsbe)

Daar bleef het uiteindelijk niet bij voor Everton, dat enkele minuten later de voorsprong zelfs nog wist te verdubbelen na een treffer van Michael Keane. De wedstrijd leek daarmee al gespeeld, al probeerde Burnley in de tweede helft toch nog een aansluitingstreffer of meer te vinden. Het ging op zoek naar een doelpunt, maar vond dat niet meer.

Door de nederlaag blijft Burnley steken op een negentiende plek in de stand met slechts acht punten na zeventien partijen. Everton springt naar de zestiende plek in de stand. Nottingham Forest ,dat op een veilige zeventiende plek staat, heeft nu al zes punten meer dan Kompany en de zijnen.