Beveren loopt in op kopduo na zege in Oostende

Oostende kan bekerstunt niet herhalen, Beveren schuift op in de stand

10 december 2023 om 22:13

KV Oostende knikkerde KRC Genk woensdag genadeloos uit de beker, maar in de Challenger Pro League blijft het in hetzelfde bedje ziek. Thuis ging het onderuit tegen SK Beveren: 0-2. Nog voor de rust hadden de bezoekers hun schaapjes op het droge.

Ondanks de opsteker in de Croky Cup staat KVO er in de competitie benard voor. Het staat nét boven de rode streep. Tegen het beter geplaatste Beveren gaf het de bal aanvankelijk uit handen. Die aanpak werd al na een kwartier afgestraft. De voorzet van Bryan Goncalves was al fraai, maar Taofeek Ismaheel rondde zo mogelijk nog knapper af. Nadien behield Beveren eenvoudig de controle.

Net wanneer Oostende dan toch wat druk begon te zetten, sloegen de Waaslanders een tweede keer toe. Ditmaal legde David Hrncar de bal mooi in het mandje. Met die 0-2 doken beide ploegen ook de kleedkamer in. Na de koffie probeerde KVO de bakens te verzetten. Daar kreeg het ook de kansen toe. Onder meer David Atanga nam doelman Beau Reus meerdere malen onder vuur, maar die gaf geen krimp.

Aan de 0-2 veranderde dan ook niets in de tweede helft. Beveren pakt zo een belangrijke driepunter en zit weer helemaal in de strijd om de bovenste plaatsen. Met 23 punten staat het pas zevende in de stand, maar wel op zes punten van het leidersduo K. Beerschot V.A. en SV Zulte Waregem. Het staat met andere woorden op een zakdoek in de linkerkolom in de Challenger Pro League. Oostende blijft op haar beurt onderaan bengelen.