Union wint van Charleroi

Koploper Union SG neemt via Charleroi meer afstand van RSC Anderlecht

10 december 2023 om 21:05
Laatste update: 10 december 2023 om 21:43

Op bezoek bij Sporting Charleroi heeft Union SG uitstekende zaken gedaan in de Jupiler Pro League. Union won met 1-3 op bezoek bij De Zebra's. Namens Union wist Mohamed Amoura tweemaal te scoren, eenmaal wist Casper Terho het net te vinden. Charleroi scoorde in de absolute slotfase nog tegen via Parfait Guiagon. Door de overwinning vergroot Union het gat met Anderlecht naar zes punten.

Koploper Union SG ging op bezoek bij Sporting Charleroi in de Jupiler Pro League. Union zag naaste achtervolger RSC Anderlecht met 2-2 gelijkspelen tegen Standard en had hierdoor de ideale mogelijkheid om qua punten uit te laten in de Jupiler Pro League.

Het was Charleroi dat de match tegen Union het sterkst startte. De Zebra’s maakte in de beginfase de meeste kans op de voorsprong, maar het was Union dat na een kwartier spelen op voorsprong kwam via spits Amoura. De sluwe spits wist een fout van Heymans af te straffen.

Het doelpunt van Union had aardig wat effect op de match. Union wilde doordrukken en Charleroi werd flink onder druk gezet. In de slotfase van de eerste helft herstelde Charleroi het evenwicht, de Zebra’s waren een paar keer dicht bij de gelijkmaker.

Het was in de tweede helft opnieuw Charleroi dat het eerst gevaarlijk werd, maar ook in de tweede helft wist Union te profiteren. Castro Montes wist Terho te bedienen. De jonge Fin verdubbelde in de 50e minuut de voorsprong van Union op Charleroi.

Na de 0-2 van Union ging het vlot voor de koploper van de Jupiler Pro League. De kansen stapelden zich op en in de 65e minuut maakte Amoura zijn tweede van de avond. Amoura wist twee Zebra’s in de luren te leggen en schoof vervolgens de 0-3 in de korte hoek.

In de laatste fase van de match tussen Charleroi en Union, wist de koploper de wedstrijd gemakkelijk te domineren en te controleren. Charleroi leek niet meer gevaarlijk te worden en geloofde het wel. Toch kwam Charleroi ook nog op het scorebord, door in de absolute slotfase te profiteren van een fout van Burgess. Guiagon maakte in de blessuretijd de 1-3. Door de overwinning doet Union uitstekende zaken in de Jupiler Pro League.