Deinze wint van Beerschot, duel met 8 rode kaarten

Deinze wint - topper met 8 rode kaarten - van Beerschot, match werd even gestaakt

10 december 2023 om 15:51
Laatste update: 10 december 2023 om 15:51

Over de match tussen Beerschot en Deinze zal nog een tijdje worden gepraat. De bezoekers haalden het met 1-2. Maar buiten de drie doelpunten vielen er ook acht rode kaarten te noteren en moest de match tijdelijk worden gestaakt. 

Beerschot kon in de Challenger Pro League herfstkampioen worden, maar dat dat niet lukte was achteraf nog het minste van de zorgen. Voor de match werd nog stilgestaan bij het overlijden van Eric Verhoeven (65), maar op het veld kreeg de clubman niet het gepaste eerbetoon.

Beerschot – Deinze werd een duel dat om de foute redenen de boeken zal in verdwijnen. Na 36 minuten spelen begon het kaartenfestival op het Kiel. Verlinden pakte een overbodige tweede gele kaart en mocht als eerste gaan douchen. Ondanks dat Beerschot een mannetje minder had, klom het wel op voorsprong. Vijf minuten na de rust opende Reyners de score.

Na het openingsdoelpunt ging het snel. Van Landchoot tekende voor de gelijkmaker en nadat Nzita een tik in het gezicht uitduwde, had Beerschot met een 1-1 stand op het bord nog maar 9 spelers over. Hendrickx nam nadien de 1-2 voor zijn rekening.

De gebeten hond van dienst was scheidsrechter Pirard. Langs de lijn kon Wieland zich niet bedwingen en ook de trainer van Beerschot zag rood net zoals zijn assistenten Pacovski als Magerman. Ook de bezoekers liepen tegen rood aan. Schuermans ging in het rode boekje van Pirard. Daarnast konden de fans van de thuisploeg zich niet allemaal gedragen. Er werden projectielen op het veld gegooid en de lijnrechter werd geraakt. De match werd tijdelijk gestaakt.

Uiteindelijk speelde beide ploegen de match uit, maar na het laatste fluitsignaal vielen nog twee rode kaarten te noteren. Matijas en Prychynenko schaarden zich bij de kaartclub.

Nog dit, Zulte Waregem staat nu na 15 speeldagen aan de leiding in de Challenger Pro League. Essevee telt 29 punten. Beerschot verzamelde ook 29 punten en staat 2e. Met 3 punten minder volgt Deinze op plaats 3.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.