Vandenbempt vindt dat er een nieuwe regel in het voetbal moet worden ingevoerd

Vandenbempt: 'Regel waarbij enkel aanvoerder met ref praat morgen invoeren'

8 december 2023 om 11:10
Laatste update: 8 december 2023 om 11:10

In Londen werden vorige week nieuwe mogelijke regels voor het professionele voetbal besproken. Er werd gekeken naar rugby als voorbeeld en één van de voorgestelde regels is dat alleen de aanvoerder met de scheidsrechter mag spreken. Peter Vandenbempt schreef wat hij van deze regel vindt.

Voor Vandenbempt kan de invoering niet snel genoeg gaan. 'De regel waarbij enkel nog de aanvoerder (beschaafd) met de ref praat, kan wat mij betreft morgen al ingevoerd worden', schreef Vandenbempt in Het Belang van Limburg.

Vandenbempt zou de regel graag strikt zien toegepast. 'De noodzakelijke mentaliteitswijziging bij spelers en trainers moet desnoods maar geforceerd worden met een paar weken gele en rode kaarten', zei de analist.

De analist denkt dat de regel uit het rugby het voetbal ook eerlijker zou maken. 'Even doorbijten en we zijn alweer een stap dichter bij de ideale wereld', aldus Vandenbempt.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.