Antwerp laat niets heel van Charleroi in de tweede helft en bekert verder

6 december 2023 om 22:28
Laatste update: 6 december 2023 om 23:19

In de Beker van België maakte Sporting Charleroi het Royal Antwerp FC 45 minuten knap lastig, maar in de tweede helft walste de thuisploeg over de Zebra's. Antwerp haalde het uiteindelijk met 5-2 van Charleroi.

Wie na een halfuur spelen op de Bosuil had gezegd dat Antwerp zich alsnog vlot zou plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België, werd waarschijnlijk uitgelachen. Charleroi kwam immers door doelpunten van Dabbagh en Heymans op een 0-2 voorsprong bij Antwerp.

Het thuispubliek liet zijn onvrede blijken en ook Van Bommel vond het niet kunnen wat zijn troepen op de mat brachten. Vijf minuten voor de rust haalde de Nederlander Corbanie, Wijndal en Yusuf naar de kant Janssen, Coulibaly en Keita kwamen tussen de lijnen.

De spelers van Antwerp hadden de boodschap begrepen en drukten Charleroi tegen de eigen goal aan. De aansluitingstreffer viel nog voor de rust en kwam op naam van Ejuke. De goal kreeg navolging in de tweede helft.

De Zebra's werden opgegeten met huid en haar. Er stond geen rem meer op Antwerp. Na de rust scoorde Antwerp maar liefst vier keer. Eerst was er een eigen doelpunt van Boukamir. Nadien maakte Janssen er twee, eentje met de hulp van Koffi die zich misrekende met het uitvoetballen. Tussendoor had ook Ilenikhena nog raak getroffen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.