Wedstrijdverslagen Challenger Pro League

CPL: Beerschot wint topper, Jong Genk verrast Lommel in Limburgse derby

1 december 2023 om 21:52
Laatste update: 1 december 2023 om 21:54

In de Challenger Pro League namen Lommel en Jong Genk het tegen elkaar op in een Limburgse derby en vochten Patro Eisden en Beerschot een topper in de bovenste regionen uit. Jong Genk verraste Lommel (0-1) en leider Beerschot won met 0-2 op het veld van Patro Eisden.

Patro Eisden – Beerschot
Al na drie minuten kwam Elisha Sam goed weg na een aanslag op de enkels van Verlinden. Patro Eisden kon al vroeg met tien man staan, maar in de Challenger Pro League is er geen VAR.

Na een kwartier spelen kwam Beerschot op voorsprong. Verlinden gaf de assist aan Michez die met een volley de 0-1 binnen kon knallen. Vlak voor rust leek Beerschot op een dubbele voorsprong te komen, maar de goal van Keita werd (ogenschijnlijk onterecht) afgevlagd, wederom uiteraard geen VAR om die beslissing terug te draaien.

In de tweede helft kwam Beerschot meteen op een dubbele voorsprong. Konstantopouls zorgde voor de 0-2. Daar bleef het uiteindelijk ook bij waardoor Beerschot stevig aan kop staat in de Challenger Pro League met 29 punten. Patro Eisden staat vierde met 22 punten.

Lommel – Jong Genk
De uitploeg en rode lantaarn van de Challenger Pro League kwam na twintig minuten op voorsprong dankzij Martens. Lommel reageerde vervolgens en kwam twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Penders hield zijn netten schoon. Uiteindelijk bleef de ruststand bij 0-1 voor Jong Genk.

In de tweede helft kreeg Lommel twintig minuten voor tijd. Doelman Penders redde de elfmeter waardoor het 0-1 bleef voor Jong Genk. De uitploeg kon die voorsprong ook behouden. Jong Genk stijgt zo van de laatste plek (16e) naar de twaalfde. Lommel staat vijfde met 21 punten.