De Champions League nu ook uitgezonden door Telenet

Drie speeldagen Champions League, ook Play Sports mag competitie nu uitzenden

1 december 2023 om 10:30

Veel veranderingen in het Europees voetbal komend seizoen, waarin onder andere de Champions League er anders zal gaan uitzien. Dat betekent meer wedstrijden, die ook op meer zenders uitgezonden zullen worden.

De voorbije jaren werd in Vlaanderen Champions League-voetbal enkel uitgezonden op VTM en Proximus, maar daar komt met Play Sports nu nog een zender bij. De sportzender van Telenet is erin geslaagd om de uitzendrechten voor de Champions League, samen met de Europa League en de Conference League toch in huis te halen.

De Champions League wordt in het nieuwe format niet enkel op dinsdag en woensdag, maar ook op donderdag afgewerkt. VTM zal de komende drie seizoenen op dinsdag, woensdag en donderdag telkens één wedstrijd uitzenden. Proximus had de voorbije seizoenen exclusiviteit als betaalzender, maar daar komt nu dus ook Play Sports bij.

Ook dinsdag en woensdag worden daardoor gepromoveerd tot voetbaldag bij de zender van Telenet. De voorbije jaren werden enkel de Europa League en Conference League uitgezonden op Play Sports. OoK CL-voetbal wordt nu aangeboden bij de zender. Telenet geeft daarbij ook nog aan dat de Europa League en Conference League voortaan in Vlaanderen exclusief worden uitgezonden door de zender.