Club Brugge, KAA Gent en KRC Genk scoren goed in Conference League

'België' boven in CoL: Club Brugge, KAA Gent en ex-KRC Genk scoren bij de vleet

1 december 2023 om 11:30
Laatste update: 1 december 2023 om 11:46

De Belgische ploegen zijn bezig aan een goed seizoen in de Conference League en met KAA Gent en Club Brugge zijn al twee ploegen zeker van overwintering. Dat onze Belgische ploegen al serieus wisten te overtuigen, bewijst het klassement van topschutters ook.

In de Conference League durven er weleens partijen worden afgewerkt met grote uitslagen. Vraag dat maar aan KAA Gent en Club Brugge, die donderdag flink wat doelpunten wisten te scoren. Wie een doelpunt in de Conference League zegt, zegt dan ook vaak een doelpunt van een JPL-speler.

In de top vijf van het aantal gescoorde doelpunten in de groepsfase van de Conference League staan namelijk twee Belgische ploegen. Met vijftien gescoorde doelpunten heeft KAA Gent momenteel een tweede plek. Enkel Nordsjaelland doet momenteel beter met zeventien stuks. Ook in de top vijf staat Club Brugge met twaalf stuks op een vierde plek, één treffer minder dan nummer drie Fiorentina.

Veel bekende namen
Dat onze Belgische ploegen veel scoren, is dan ook te zien in de lijst met topschutters. Daarin staat Gift Orban met vijf doelpunten in ver partijen bovenaan, samen met Benjamin Nygren van Nordsjaelland. Nota bene een ex-spits van KRC Genk.

Verder in de top tien krijgen we nog heel wat bekende namen te zien. Zo staat Hans Vanaken van Club Brugge met vier doelpunten in vier partijen op een zesde plek. Op plek zeven en acht krijgen we respectievelijk Hugo Cuypers en Tarik Tissoudali te zien met elk drie doelpunten.

Ook Michy Batshuayi wist al drie keer te scoren en staat op de elfde plek in de stand, Igor Thiago (Club Brugge) staat eveneens met drie doelpunten op een veertiende plek. Een andere bekende naam in de top tien is die van Slovan Bratislava-speler Aleksandar Cravic, die in 2014 nog uitkwam voor KRC Genk. Hij wist dit seizoen in vijf partijen vier keer te scoren en staat op de derde plaats in de topschuttersstand.

Topschutterslijst (partijen, doelpunten)

1. Gift Orban (KAA Gent) – vier partijen, vijf goals
2. Benjamin Nygren (Nordsjaelland) – vier partijen, vijf goals
3. Aleksandar Cavric (Slovan Bratislave) – vijf partijen, vier goals
4. Omar Marmoush (Eintracht Frankfurt) – vijf partijen, vier goals
5. Dor Peretz (Maccabi Tel Aviv) – vijf partijen, vier goals
6. Hans Vanaken (Club Brugge) – vier partijen, vier goals
7. Hugo Cuypers (KAA Gent) – vier partijen, drie goals
8. Tarik Tissoudali (KAA Gent) - vijf partijen, drie goals
9. Vangelis Pavlidis (AZ) – vijf partijen drie goals
10. Ernest Muci (Legia) – vijf partijen, drie goals