Openda maakt nu ook naam in City: "Je haalt hem niet terug"

Ook Man-City-defensie kent Openda nu: "Je haalt hem niet meer terug"

28 november 2023 om 23:31

Lois Openda heeft zijn visitekaartje nu ook in Manchester achtergelaten. Op speeldag vijf van de Champions League sloeg de Rode Duivel Man City met verstomming door voor rust twee keer te scoren. Uiteindelijk zou RB Leipzig nog het onderspit delven (3-2), maar de naam van Openda zal er wel over de tongen gaan.

Ook in de studio van Proximus Pickx was men onder de indruk van de prestatie van onze landgenoot, al krijgt de achterhoede van Man City een veeg uit de pan. Het defensieve werk van de thuisploeg wordt omschreven als "slecht" en "halfslachtig". "Ofwel ga je in duel en zorg je dat hij niet kan beginnen lopen. Maar als je tegen hem moet lopen, ben je al te laat", stelt Wesley Sonck.

Ook bij het tweede doelpunt zien de City-verdedigers er niet al te best uit. Net dan komen Openda's kwaliteiten helemaal tot uiting. "Eén-tegen-één-situatie, Ruben Dias tegen Lois Openda. Ja, bedankt en tot ziens, hé, zeggen ze bij ons", beschrijft Sonck zijn tweede treffer. Vooral zijn snelheid is een enorme troef op internationaal niveau. "Je haalt hem niet meer terug." Daarnaast mag ook de afwerking er zijn, moet Sonck bekennen. "Geweldig koel gebleven."

Mede-analist Gert Verheyen zat er eveneens met open mond naar te kijken. In het verleden werkte hij nog kort samen met Openda als beloftecoach. Verheyen is eerlijk: zo'n steile opmars had hij niet verwacht van zijn voormalige pupil. "Hij verbaast mij, maar het is plezant als iemand het veel beter doet dan je ooit had gedacht", besluit Verheyen positief.