Bart Verhaeghe over verkoop van Club Brugge

Verhaeghe gaat (voorlopig) Club Brugge niet verkopen: “Strategische leiding nemen”

28 november 2023 om 20:14
Laatste update: 28 november 2023 om 20:24

Vincent Mannaert vertrekt aan het einde van het seizoen bij Club Brugge. Bart Verhaeghe blijft voorlopig wel op post. De voorzitter denkt nog niet aan wijken en spreekt een verkoop van Club Brugge dan ook tegen.

Dinsdag gaf Club Brugge een persconferentie om meer tekst en uitleg te geven bij het vertrek van Mannaert. Het ging ook over de toekomst van Club Brugge. Verhaeghe is daarover duidelijk. Hij blijft de sterke man. “Toen we zakenbank Raine hebben aangeduid, was dat om af te toetsen en te onderzoeken wie de juiste partners zijn om toekomstige uitdagingen te trotseren. We zijn daar nog altijd mee bezig”, noteerde Het Laatste Nieuws uit de mond van de voorzitter van Club Brugge.

Het in zee gaan met Raine betekent niet dat Club Brugge op korte termijn van eigenaar zal veranderen. "Ik heb nooit gezegd dat ik een minderheid of en meerderheid aan aandelen wou verkopen. Dat heeft men er in de media van gemaakt", stipte een strijdvaardige Verhaeghe aan.

Een Amerikaanse investeringsmaatschappij had naar verluidt de voorbije maanden zijn zinnen op Club Brugge gezet. Blauw-Zwart ging uiteindelijk niet mee in dat verhaal. "Nu wil ik duidelijk maken dat ik de strategische leiding zal blijven nemen om als hoofdaandeelhouder volgende doelstellingen te realiseren. Hopelijk brengt dat de nodige rust en stabiliteit", aldus nog Verhaeghe.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.