Wedstrijdverslag van Oud-Heverlee Leuven - Club Brugge

Club Brugge haalt het zonder veel overschot van Oud-Heverlee Leuven

26 november 2023 om 17:55

Club Brugge weet weer wat winnen is. Het heeft even geduurd, maar na de interlandbreak zat er dan toch weer een overwinning in voor de Bruggelingen. Op bezoek bij Oud-Heverlee Leuven won het met 0-1.

Bij Club Brugge heel wat puzzelwerk voor Ronny Deila, die geen beroep kon doen op onder andere Björn Meijer, Andreas Skov Olsen en Raphael Onyedika (met die laatste twee nog niet helemaal fit op de bank). Daardoor kregen onder andere Ferran Jutgla en Casper Nielsen nog eens een kans om zich te tonen tegen OHL, dat alle punten goed kon gebruiken.

Bij OHL leek men echter vooral aan verdedigen te denken tegen de Bruggelingen. Het werd een heuse muur van Leuven, met elf pionnen die op eigen veld stonden. Club Brugge kreeg daardoor wel de bal en maakte aanspraak op een doelpunt. Phillip Zinckernagel raakte de paal, enkele stilstaande fases waren gevaarlijk, maar een doelpunt scoren zat er niet in.

Met nog maar enkele minuten te gaan leek het 0-0 te gaan worden bij de rust, maar daar dacht Ferran Jutgla anders over. Net voor de pauze wist hij met een knap afstandsschot Leysen toch te verslaan en voor de 0-1 te zorgen.

De tweede helft zorgde niet meteen voor een ander spelbeeld. Het balbezit bleef voor Club Brugge, de kansen ook. Voor OHL was het zoeken, maar een gaatje vinden in de Brugse defensie zat er niet in.

Op het uur kwam daar na enkele wissels toch wat verandering in en leek OHL de moed weer gevonden te hebben. Voor Club Brugge bleef het door de 0-1 ook opletten geblazen, al zeker nadat Igor Thiago en Ferran Jutgla enorme kansen niet voorbij Leysen kregen. OHL mocht dan ook blijven hopen op een doelpunt en puntengewin.

Ondanks die hoop was de Leuvense druk toch wat gaan liggen en moest Simon Mignolet maar één keer echt in actie komen bij een poging van Thorsteinsson. Het bleef dan ook 0-1.

Club Brugge doet door de winst een goede zaak en komt weer wat dichter bij de zesde plek. Het telt nu één punt minder dan KRC Genk en Royal Antwerp FC en twee minder dan Cercle Brugge. OHL blijft steken op de veertiende plek, met drie punten minder dan nummer twaalf KV Mechelen.