Vanhaezebrouck over elftal Gent-Union

Vanhaezebrouck voor Gent-Union: “Brown had wat last en kan niet spelen”

26 november 2023 om 13:28
Laatste update: 26 november 2023 om 13:35

KAA Gent neemt het zondag op tegen Union Saint-Gilloise. De leider komt op bezoek in de KAA Gent Arena en de mannen van Hein Vanhaezebrouck hopen ongetwijfeld dat ze na afloop van de wedstrijd nog steeds in het spoor zitten van Anderlecht en Union. 

Vanhaezebrouck kan niet rekenen op sterkhouder Archie Brown. De Engelse verdediger is niet opgenomen in de selectie en zal zondag dan ook niet spelen. De trainer van Gent gaf voor de aftrap een woordje uitleg bij zijn afwezigheid. 

De nummer drie van Gent zou in aanloop naar de topper wat last ervaren hebben. Brown speelt dus niet. In zijn plaats staat Gandelman tussen de lijnen. “Archie had wat last, waardoor hij vandaag niet kon spelen. We hebben een kleine kern, maar zijn een grote club. Dan verwacht je dat iedereen klaarstaat.”

Ori Gandelman moet de Brit vervangen en krijgt het vertrouwen van Vanhaezebrouck. De 23-jarige Israeli speelde dit seizoen al zeven keer mee. De middenvelder kwam afgelopen zomer over van Maccabi Netanya voor een transfersom van zo’n 2,35 miljoen euro.