Vrancken reageert na nederlaag KRC Genk tegen Standard

Vrancken is niet mals na nederlaag KRC Genk: "Een grote teleurstelling"

26 november 2023 om 10:16

KRC Genk wist zaterdag niet te overtuigen en ging op bezoek bij Standard met 0-1 onderuit. Geen spektakel, wel verlies voor de Limburgers. En dat tot de grote spijt van coach Wouter Vrancken.

Door die nederlaag laat Genk ook de kans liggen om een sprong te maken in het klassement. Vrancken had het graag anders zien gebeuren en is ook niet mals voor zijn spelers. "Het was matig tot slecht van ons", begint hij bij Sporza. "We hebben niet genoeg kwaliteit getoond, er waren veel slordigheden. Daar kan ik mee leven in een slechte dag", geeft Vrancken aan.

Volgens hem was er wel één groot gemis bij Genk zaterdag. "Maar ik miste grinta en drive, die moet er altijd zijn in een topper", aldus een strenge Vrancken. "In de tweede helft staan we met de rug tegen de muur. Pas dan gaan we er vol voor. Dat moet zo zijn vanaf minuut een. De mentaliteit was niet goed genoeg. Dit is een grote teleurstelling", besluit hij.

Genk krijgt weinig tijd om de wonden te likken en moet zich al meteen herpakken. De Limburgers nemen het donderdag op tegen Fiorentina in de Conference League. Genk staat momenteel slechts op een derde plek in de poule en moet dus punten pakken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.