KAA Gent greep naast Union SG-sensatie Amoura: “Kon ook naar Anderlecht”

KAA Gent greep naast Union SG-sensatie Amoura: “Kon ook naar Anderlecht”

24 november 2023 om 16:44

KAA Gent neemt het zondag op tegen leider Union SG. Coach Hein Vanhaezebrouck sprak met Het Nieuwsblad voor de topper. Beide clubs hebben vaak dezelfde spelers op het transferlijstje staan.

Vanhaezebrouck vergelijkt beide clubs. “Wij zitten vaak in dezelfde vijver te vissen. Zij zijn net als ons niet de rijkste ploeg, dus zijn we elkaars concurrenten. Veel van de jongens die zij aantrokken, stonden bij ons ook op de lijst en ik babbelde ook met enkele van hen.”

Zo stond Charles Vanhoutte ook op het lijstje van Vanhaezebrouck en KAA Gent. “Ik denk vooral dat bepaalde mensen bij Gent toen niet hebben gekozen voor Vanhoutte, ik had hem zelfs overtuigd maar bij ons was het allemaal wat afwachten.”

Sensatie Amoura was ook een target van de Buffalo’s. “Amoura kon hier ook zitten, maar we konden niet meteen toehappen en moesten dus afwachten. Zij betaalden uiteindelijk vier miljoen nadat ze hun spits (Victor Boniface, red.) verkochten.”

Amoura kon echter ook naar Anderlecht, weet Vanhaezebrouck. “Er worden veel spelers aangeboden en dat is bij Union niet anders. Hadden wij één van onze spitsen verkocht, vooraleer Union Boniface verkocht, dan had Amoura hier kunnen zitten. Er was blijkbaar ook een optie om naar Anderlecht te gaan.”