Kandouss praat over transfer naar KAA Gent

Kandouss over transfer KAA Gent: “Vanhaezebrouck dacht dat ik geen zin had”

24 november 2023 om 09:25
Laatste update: 24 november 2023 om 10:08

Ismaël Kandouss kent een opvallend parcours. Als jeugdspeler werd hij nergens aangenomen en Union SG pikte de verdediger op in de Franse derde klasse. In Brussel groeide hij uit tot sterkhouder en versierde hij een transfer naar KAA Gent.

Kandouss lonkte eigenlijk naar een transfer naar het buitenland. “Twee jaar na elkaar grepen we naast de titel. En ondertussen speelde ik vijf jaar bij Union. Ik had nood aan nieuwe lucht. Aanvankelijk was het idee om naar het buitenland te gaan, misschien Frankrijk, maar aanbiedingen volgden er niet", citeert Het Nieuwsblad de 26-jarige Marokkaanse international.

KAA Gent kwam wel op de proppen. “Wel kwam KAA Gent. Grote club, mooi stadion, perfecte faciliteiten. Tarik Tissoudali, met wie ik in juni bij de nationale ploeg van Marokko zat, sprak me over de club. Hij was aanvankelijk zelfs de tussenpersoon, tussen de coach en mij. Ik praatte met Tarik, hij met de coach, Tarik weer met mij, waarna ik contact kreeg met de trainer.”

Vanhaezebrouck had de overgang van Kandouss niet zien aankomen. “Hij dacht dat ik wellicht geen zin had in een overstap van een bijna-kampioen naar Gent, dat vijfde eindigde en Conference League zou spelen. Tijdens onze gesprekken sprak hij me over hoe hij mijn kwaliteiten zag. Zo had Gent in de beker vorig seizoen de strategie om mij aan de bal te laten. Toen zag hij dat ik behoorlijk veel goeie crosspasses gaf en snapte de coach dat hij zich had vergist in zijn plan.” (lacht)

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.