Bayern-icoon Rummenigge opent aanval op Dortmund

Bayern-icoon Rummenigge haalt uit naar Dortmund om 'jeugdgekte'

22 november 2023 om 23:56

Karl-Heinz Rummenigge haalt uit naar het transferbeleid van rivaal Borussia Dortmund. De voormalig topman van Bayern München vindt dat er niets klopt van het bedrijfsmodel van Die Schwarzgelben.

In Duitsland gaat het vaak over de machtspositie van Bayern München, dat in het verleden spelers als Robert Lewandowski, Mats Hummels en Mario Götze weghaalde bij Dortmund. Volgens Rummenigge vormen de transferkeuzes van Die Borussen echter een groter probleem voor de Bundesliga.

Dortmund pikt grote talenten vaak op jonge leeftijd op om ze daarna met veel winst door te verkopen. "Er was een jeugdgekte in het Duitse voetbal. Er werden veel te veel transfers gedaan om een ​​bedrijfsmodel te creëren waarin de spelers later met winst werden verkocht", oordeelt Rummenigge in gesprek met het Duitse Expressen. "Ook in Dortmund. Dan gaat een Sancho naar Manchester United, een Haaland naar Manchester City en een Bellingham naar Real Madrid. Dat was niet alleen een verlies voor Dortmund, de hele Bundesliga verliest attracties."

Dat Dortmund al een flinke achterstand heeft in de Bundesliga is volgens Rummenigge het gevolg van het beleid om jonge spelers te halen en te verkopen, in plaats van gerichte versterkingen te doen voor het eerste elftal. De ex-baas van Der Rekordmeister deelt wel een pluim uit aan koploper Bayer Leverkusen. "Het zal voor ons een uitdaging zijn om Leverkusen daar weg te krijgen. Ze verdienen veel respect omdat ze heel aantrekkelijk voetbal spelen."