Uitbrander bondscoach Koeman na Gibraltar - Nederland

Uitbrander van bondscoach Koeman: 'Heeft niets met voetbal te maken'

22 november 2023 om 12:40

Bondscoach Ronald Koeman is allesbehalve te spreken over het optreden van scheidsrechter Arda Kardesler en diens assistenten tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Gibraltar en Oranje (0-6). De keuzeheer vindt dat de spelers van het Nederlands elftal te weinig in bescherming werden genomen.

Oranje sloot de kwalificatiereeks af met een eclatante zege. Koeman heeft reden tot lachen, maar windt zich behoorlijk op over het arbitrale kwartet. "De internationals van Gibraltar maakten vaak hele vervelende overtredingen en daar werd niet tegen opgetreden", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. Joey Veerman moest de strijd in de rust staken, terwijl Mats Wieffer ook twee keer hard werd aangepakt.

"Op dit niveau verwacht je dat een scheidsrechter de norm haalt, die bij een EK-kwalificatieduel hoort en dat was niet het geval. Het leek erop of hij al bij voorbaat medelijden had met Gibraltar", foetert Koeman. "Dat hebben we ook aan de vierde man laten weten en die lachte er alleen maar om. Zoiets heeft niets met voetbal te maken."

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.