Schmeichel (Anderlecht) krijgt 2 op 10 in Denemarken

Schmeichel (Anderlecht) krijgt kritiek in Denemarken: ‘Is onze nummer 1?’

21 november 2023 om 18:01

RSC Anderlecht sloeg afgelopen zomer, na het vertrek van Bart Verbruggen, haar slag. Kasper Schmeichel, Deens international, trok richting Brussel om er tussen de palen te staan van Paars-Wit. De doelman heeft echter nog geen feilloze start van het seizoen gekend.

Schmeichel werd een maand geleden al bekritiseerd voor zijn optreden tegen San Marino en werd maandag tegen Noord-Ierland opnieuw in twijfel getrokken. “Ik denk niet dat ik in mijn carrière een doelpunt heb tegen gekregen waarvan ik, toen ik het terugzag, tegen mezelf zei dat ik het had kunnen of moeten tegenhouden”, Aldus Schmeichel, geciteerd door Le Soir. 

“Je kunt niet alles tegenhouden, zo is het nu eenmaal, zo is het leven van een keeper", klinkt het bij de doelman na de nederlaag tegen Noord-Ierland. Denemarken verloor het duel met 2-0, maar is wel zeker van een plekje op het EK in 2024. 

Deze woorden overtuigden de Deense pers helaas niet. ‘Schmeichels plaats in het doel zal binnenkort ter discussie staan. Vrijdag zag het er al niet geweldig uit, maar deze keer was het echt slecht. Is hij echt onze nummer 1 keeper voor komende zomer?’, citeert Le Soir. De Deense pers zou Schmeichel een twee op tien gegeven hebben.