Openda weer belangrijk voor Leipzig

Openda weer belangrijk, Leipzig wint van Freiburg en klimt in Bundesliga

12 november 2023 om 22:28

Mede dankzij een doelpunt van Rode Duivel Loïs Openda heeft RB Leipzig de vierde plaats heroverd in de Bundesliga. Leipzig wist thuis tegen SC Freiburg met 3-1 te winnen.

Naast Openda weet ook zijn ploegmaat Xavi Simons gemakkelijk het net te vinden, dat bewees Simons tegen Freiburg andermaal. Na iets meer dan vijf minuten was het namelijk al raak voor de Oranje-international: hij veroverde zelf de bal op het middenveld en schoot daarna knap de 1-0 tegen de touwen.

Vlak voor rust kwam Freiburg wel nog op gelijke hoogte, maar in de tweede helft nam Leipzig afstand. Doordat Openda in de 79e minuut zijn verantwoordelijkheid nam en een penalty benutte. Direct na de penalty van Openda kwam ook Christoph Baumgartner tot scoren, hiermee eindigde het duel in 3-1. Leipzig gaat door de overwinning weer over Borussia Dortmund heen op de ranglijst en staat nu vierde.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.