Heynen helpt Genk aan overwinning tegen oHL

Genk-kapitein Heynen redt het vel van de Limburgers tegen OHL

12 november 2023 om 17:55

KRC Genk heeft in eigen huis tegen Oud-Heverlee Leuven een driepunter kunnen pakken. Daarvoor mag het kapitein Bryan Heynen bedanken, die met twee doelpunten (waarvan eentje in het slot) de Limburgers aan de 3-1 hielp.

Na het verlies tegen Royal Antwerp FC en het gelijkspel in Hongarije had KRC Genk voor eigen publiek nog wat goed te maken. Het nam het op tegen OHL, dat ook wel nood had aan een driepunter na een bijzonder moeilijk seizoensbegin.

Aanvankelijk was het balbezit ook voor de Limburgers, die aanvallend voor de dag kwamen en via onder meer Tolu ook tot enkele kansjes kwamen. Die werden niet omgezet in een doelpunt. Die treffer kwam er halfweg de eerste helft uiteindelijk wel na een strafschopfout op Bonsu Baah. Kapitein Bryan Heynen plaatste zich achter de bal, de 1-0 stond na twee keer proberen op het scorebord.

Wie dacht dat OHL zich terug in de partij zou knokken, kwam bedrogen uit. Genk bleef de betere ploeg, met ook nog enkele (kleine) kansen tot gevolg. Een doelpunt voor rust viel er echter niet meer.

Ook na de pauze bleef KRC Genk de betere ploeg en maakte het aanspraak op een tweede treffer. Een goed keepende Prévot wist lange tijd echter erger te voorkomen voor de Leuvenaren, die zich aanvallend maar niet konden tonen.

Ondanks het overwicht van de Limburgers vond het de weg naar doel maar niet. Het speelde met vuur en werd uiteindelijk ook bestraft. In het slot kon Brunes vanuit het niets toch scoren voor de Leuvenaren. Genadeloos afgewerkt, 1-1. Daar leek het ook bij te gaan blijven, maar dat zag Heynen niet zitten. Aan het begin van de reguliere speeltijd kon hij toch nog de 2-1 scoren en Genk de overwinning schenken. Uiteindelijk werd het zelfs nog 3-1 via Munoz, die voor de vijfde keer op rij wist te scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.