Brugse derby, Ordóñez moet Denkey opvangen

LIVE-Discussie: Warleson hield Cercle en Club Brugge in evenwicht (gesloten)

12 november 2023 om 15:21
Laatste update: 12 november 2023 om 15:21

In de veertiende speelronde van de Jupiler Pro League staat de Brugse derby op het programma. Club Brugge ontvangt Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. Het belooft een beladen derby te worden, Cercle Brugge staat op dit moment vijfde in de Jupiler Pro League, Club Brugge heeft twee punten minder en staat zevende.

Club Brugge is al zeker van overwintering in de Conference League, maar de resultaten in de Jupiler Pro League laten nog flink te wensen over. Blauw-Zwart presteert tot nu toe zeer wisselvallig dit seizoen, een driepunter tegen Cercle Brugge is van groot belang op de ranglijst en voor de moraal. Ronny Deila behoudt het vertrouwen in zijn aanvallende compartiment en heeft achterin opnieuw een plekje vrij voor Joel Ordóñez. Die mocht tegen FC Lugano ook al starten. Jorne Spileers is het kind van de rekening.

Opstelling Club Brugge: 

Cercle Brugge presteert dit Jupiler Pro League-seizoen boven verwachting. Het lukt niet iedere match, maar als de machine van Cercle Brugge eenmaal draaiende is, dan hebben de meeste opponenten het erg moeilijk met Cercle. In vergelijking met het duel tegen RSC Anderlecht (0-3) kan Miron Muslic opnieuw rekenen op Hannes Van Der Bruggen en Thibo Somers, terug uit respectievelijk schorsing en blessure. Met Kevin Denkey heeft Cercle de Gouden Stier in haar rangen rondlopen.

Opstelling Cercle Brugge: