Boskamp ziet grote pijnpunten bij Club Brugge: "Dan moet Deila ingrijpen"

11 november 2023 om 14:54

Ronny Deila zit in een moeilijke periode bij Club Brugge. Zijn stoeltje lijkt toch wat aan het wankelen en een ontslag lijkt niet ondenkbaar. Johan Boskamp vreest alvast het ergste voor de Noor.

"Iedereen had dit seizoen toch veel meer verwacht van Club", begint Boskamp aan zijn analyse in Het Belang van Limburg. Boskamp vindt het vooral met bal bijzonder matig bij Club Brugge, maar ook defensief staat het volgens hem nog niet goed. "Dat krijg je als er drie of vier jongens hun defensieve werk niet opknappen. Dan moet een coach ingrijpen", klinkt het bij Boskamp.

De Nederlander vindt ook dat Deila te vaak vasthoudt aan zijn favorietjes in zijn basiself. "Zinckernagel bijvoorbeeld. Terwijl die toch al weken als een patatje staat te voetballen", gaat hij verder.

Volgens de Nederlander is een ontslag dan ook niet ondenkbaar, ondanks de uitspraken van Deila. "De druk bij Club Brugge is ook veel groter dan bij andere clubs hé. Heel het land kijkt mee. In de competitie staan ze nu al twaalf punten achter Union. Dan is het normaal dat iedereen begint te zeiken", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.