KV Oostende zoekt eerste thuiszege: "Met gelijkspel schiet je niets op"

9 november 2023 om 13:00
Laatste update: 9 november 2023 om 13:13

KV Oostende staat momenteel voorlaatste in 1B. Zaterdag kruist het de degens met Francs Borains. Stijn Vreven hoopt eindelijk de eerste thuiszege te boeken. 

Vorig weekend won KV Oostende wel nog van Zulte Waregem. "Het was een mooie overwinning tegen een potentieel sterkere tegenstander", aldus Vreven bij Het Nieuwsblad"We trokken de winst op karakter over de streep en dat vind ik prima. De drie punten in Waregem zijn alleen gouden punten als we zaterdag ook de drie punten pakken thuis tegen Francs Borains. Misschien zijn die punten nog belangrijker."

De defensie van KV Oostende staat er alvast met drie opeenvolgende clean sheets. "We slikken heel weinig tegengoals, dat is al het hele seizoen zo. Zelfs in de wedstrijden die we niet wonnen, was de verhouding tussen kansen en goals tegen helemaal niet in balans. Doelpunten slikken is dit seizoen zeker niet ons probleem."

KV Oostende speelde dit seizoen thuis drie keer gelijk en verloor ook twee keer. Het won enkel de bekerpartij tegen Ganshoren met 5-0.