Verhaeghe van Club Brugge doet stof opwaaien

Verhaeghe doet stof opwaaien, “Jongeren of hooligans van Club Brugge”

8 november 2023 om 22:13

Bart Verhaeghe, de voorzitter van Club Brugge, deed in september in Het Nieuwsblad uitspraken die niet goed zijn gevallen bij Crossing Schaarbeek. Club Brugge wil nog altijd een nieuw stadion en Verhaeghe trok op een negatieve manier de vergelijking met Crossing Schaarbeek. Thierry Forton, de jeugdvoorzitter van Schaarbeek nodigt Verhaeghe uit voor een mosselsouper.

De uitspraken van Verhaeghe in Het Nieuwsblad gingen als volgt. “Het stadion van Crossing Schaarbeek was ooit een gezellig volkse plek, maar nu loop je daar rond met een onveiligheidsgevoel.” Deze uitspraak bereikte Schaarbeek en daar kon de club zich niet in vinden.

Forton begrijpt niet waar de uitspraak van de voorzitter van Club Brugge vandaan komt. “Jongeren tegenkomen in onze buurt of hooligans van Club Brugge tegen het lijf lopen: ik weet waarvoor ik zou kiezen. Ik kan je garanderen: als er zich iets onveiligs zou afspelen in de buurt van ons stadion, zal dat niets met onze supporters te maken hebben”, citeert Bruzz Forton.

Forton geeft aan dat hij graag het tegendeel bewijst aan Verhaeghe van Club Brugge. “Het is een beetje ironisch, maar komend weekend organiseren we hier een mosselsouper en Verhaeghe is meer dan welkom, ook om achteraf een match te volgen. Dan kunnen we hem zelfs rondleiden in de buurt”, aldus Forton.

Forton sluit af door te vertellen dat Schaarbeek hier niet al te veel aandacht aan wil schenken. Volgens Forton zijn er belangrijkere zaken voor de club. “Al zijn we het aan onze fans en club verschuldigd dat we Crossing Schaarbeek verdedigen”, besluit Forton.