Hazard op Ballon d'Or: "Ik geniet van mijn pensioen"

Hazard krijgt vragen van Drogba op Ballon d'Or: "Ik geniet van mijn pensioen"

31 oktober 2023 om 10:15

Op het Gala van de Ballon d'Or (waar Lionel Messi de hoofdprijs wegkaapte) was er ook een schijnwerper weggelegd voor Eden Hazard. De net gestopte dribbelkont werd in de bloemetjes gezet voor zijn geweldige loopbaan en kreeg ook enkele vragen voorgeschoteld.

Niemand minder dan Didier Drogba, ex-ploeggenoot van Hazard en eveneens een Chelsea-legende, stelde "zijn chouchou" wat vragen tijdens zijn toespraak. Hoe hij zijn dagen momenteel vult, bijvoorbeeld. "Ik geniet van mijn pensioen, van mijn familie, van mijn kinderen. Zoals elke normale mens", antwoordde een bijzonder ontspannen Hazard.

De gastvrouw wilde weten waarom de gewezen Rode Duivel al op 32-jarige leeftijd de schoenen aan de haak hing. "Ik ben er slechts 32, maar ik ben er ook vroeg aan begonnen. Op mijn veertiende ben ik thuis al vertrokken", legt hij uit. Daarnaast kreeg Hazard ook af te rekenen met fysiek leed. "Mijn lichaam volgde niet meer. Op het einde had ik verschillende blessures."

Hazard is nog steeds trots op en blij met alles wat hij verwezenlijkt heeft. "Als je een carrière afrondt, kijk je enkel terug naar de mooie herinneringen. Dan vergeet je alle slechte momenten", klinkt het. Dat geldt óók voor zijn jaren bij De Koninklijke. "Zelfs bij Real Madrid, waar het niet zo heel goed verlopen is, heb ik geweldige mensen ontmoet."