KAA Gent gaat handpalm-toegangsysteem uitproberen

KAA Gent gaat handpalm-toegangsysteem uitproberen in de KAA Gent Arena

27 oktober 2023 om 17:48

KAA Gent gaat deel uitmaken van een proefproject. Hierin gaat het een nieuwe manier van toegang tot het stadion uittesten. Dit moet gaan gebeuren met een handpalm-authenticatiesysteem. Op zondag 29 oktober wordt het systeem voor de wedstrijd tegen Standard uitgetest door de leden van de Young Business Club van KAA Gent, deelt Gent via de officiële kanalen.

Gent wil hiermee testen of het met dit proefproject de fan-ervaring naar een nieuw niveau kan tillen. De Buffalo’s denken dat dit een manier kan zijn om de toegangsprocedure te verbeteren. De Young Business Club-members krijgen de mogelijkheid om hierdoor via een speciale ‘Fast Lane’ het stadion binnen te komen. Het wordt de eerste keer dat een Jupiler Pro League-club deze technologie gaat uitproberen.

Marc Strackx is de directeur van Perfect-ID. Het bedrijf dat samenwerkt met Gent en een ander bedrijf genaamd StarNet om deze technologie toe te passen, reageert als volgt. "We zijn verheugd om samen te werken met KAA Gent en StarNet om dit proefproject te kunnen testen. Palmki's handpalm-authenticatie biedt een veilige, snelle en innovatieve methode om fans een vlotte en efficiënte toegang te verschaffen”, deelt Strackx via de officiële kanalen van Gent.

Strackx gelooft dat dit project het bedrijf kan helpen om de fans in de Jupiler Pro League beter te begrijpen. “Dit proefproject zal ons helpen begrijpen hoe fans reageren op deze baanbrekende technologie. Op basis van de resultaten en de feedback kan er verder onderzocht worden hoe de technologie het best geïntegreerd kan worden in voetbalstadions.”