OHL hoopt op punten bij Anderlecht: "Andere context"

OH Leuven hoopt heropleving door te trekken bij Anderlecht: "Andere context"

27 oktober 2023 om 14:46

Oud-Heverlee Leuven heeft nog steeds geen nieuwe hoofdtrainer, maar interim Eddy Vanhemel valt voorlopig weinig te verwijten. Integendeel, in het eerste duel na het ontslag van Marc Brys loodste hij de noodlijdende Leuvenaars naar een sprankelende 4-0-zege tegen Sint-Truiden. Nu wacht een verplaatsing naar RSC Anderlecht. Dat is andere koek, beseft Vanhemel zelf ook.

De overwinning tegen STVV heeft OHL uiteraard een portie verse moed bezorgd. "Iedereen is gemotiveerd om hard te werken, dus ik heb vertrouwen in dit team. We zitten in een proces en we hebben nog stappen te zetten, maar de basis zit goed", laat Vanhemel optekenen bij de clubkanalen. Door de driepunter van vorige week staat OHL ook niet meer in de gevreesde gevarenzone, meer bepaald de laatste vier plaatsen. De fusieclub staat nét een plekje hoger, met amper één puntje verschil weliswaar.

Wie zekerheid wil, pakt uiteraard best punten. Een bezoek aan Anderlecht is in dat opzicht geen al te eenvoudige opgave. Dat kan Vanhemel niet ontkennen. "Het is een compleet andere context en tegenstander dan afgelopen wedstrijd, dus we zullen andere accenten moeten leggen", geeft hij al aan. Tegen STVV bestond het wedstrijdplan er vooral in om de bal aan de tegenstander te laten en bij een foute pass razendsnel om te schakelen. Als dat op Anderlecht even vlot lukt, zijn Brian Riemer en co gewaarschuwd.