Verbazing om Malen-prijs bij doelman BVB

Malen Man van de Match, doelman Dortmund verbaasd: 'Zal contact opnemen met UEFA'

26 oktober 2023 om 19:14

Donyell Malen werd woensdagavond na de 0-1 zege van Borussia Dortmund bij Newcastle United door de UEFA uitgeroepen tot Man van de Wedstrijd. Die keuze zorgde alom voor grote verbazing. Zelfs bij een teamgenoot van de Oranje-international. 

Doelman Gregor Kobel, die ondanks een aantal grote kansen voor Newcastle de nul wist te houden, vertelde na afloop al grappend dat hij contact op zou nemen met de voetbalbond. "Ik denk dat ze niet zo van keepers houden", vertelde Kobel na afloop aan Sport1. Ondanks de glimlach was er toch een grijntje frustratie waar te nemen bij de doelman. "Het zou wel leuk zijn als ik die prijs een keertje zou winnen. Tot nu toe is het me nog nooit gelukt, zelfs niet als ik uitblink. Maar het is wat het is. Ik zal ermee moeten omgaan. Maar aan Donny: ik gun het mijn ploeggenoten altijd."

Tegenover DAZN liet hij zich opnieuw uit over het mislopen van de verkiezing. "Ik zal eens contact opnemen met de UEFA. Ik denk dat ik het maar eens bespreekbaar moet maken", waarna hij knipoogde. 

Ook BILD schonk aandacht aan de door de UEFA uitgedeelde prestigeprijs. 'Wat dachten ze!? Plotseling grijnsde Donyell Malen voor de camera en presenteerde hij zijn UEFA-trofee voor Man van de Wedstrijd. Sorry, wat? De buitenspeler speelde behoorlijk, maar met Nmecha (Felix, doelpuntenmaker, red.), Kobel en Schlotterbeck (Nico, red.) waren er drie veel geschiktere kandidaten', tekende het Duitse medium op.