VP Rapport: Zelfs Alderweireld en Vermeeren konden de Portugese trein niet stoppen

25 oktober 2023 om 23:37
Laatste update: 26 oktober 2023 om 14:07

In de Champions League ging Antwerp woensdag opnieuw kopje onder. Ditmaal was Porto te sterk. Na 90 minuten stond er 1-4 op het scorebord. Tijd voor VoetbalPrimeur.be om de spelers van Antwerp op rapport te sturen.

Jean Butez – 6
De doelman kreeg er woensdag vier om de oren. Toch kon Butez weinig aan de nederlaag doen. Enkel bij de vierde goal zag hij er iets minder uit, maar toen was het Antwerpse kalf al een hele tijd verdronken in de Schelde.

Bataille – 5,5
Zag vooral na de pauze sterretjes. Onder meer João Mário liet Bataille even zien dat het niveau van de Champions League een pak hoger ligt dan de Jupiler Pro League. Geen schande natuurlijk.

Alderweireld – 5,5
Ongelukkig, zo kunnen we de tweede helft van Alderweireld wel samenvatten. In de eerste helft hield hij goed stand, maar na de pauze kreeg hij niet de steun van dame fortuna. Zijn kopbal op de lat vatte het perfect samen.

Coulibaly – 6
We vallen in herhaling, een wereld van verschil voor en na de pauze. Misschien was Coulibaly de speler van de achterhoede die nog het langst stand hield.

De Laet – 6
Aan inzet geen gebrek, maar daar kocht de ervaren verdediger woensdag weinig mee. Zal waarschijnlijk ook nog even een goed gesprekje hebben met Muja in de hoop dat zijn ploegmaat de volgende keer wel rekening met hem houdt.

Ekkelenkamp – 4
Voor de derde Champions League-match op rij behoorde de Nederlander tot de slechtste leerlingen van de Antwerp-klas. Werd in de tweede helft volledig overlopen op het middenveld.

Yusuf - 5,5
Maakte in de eerste helft het doelpunt van de hoop, maar die treffer bleek op het einde van de rit niets meer waard. Keita vervangen is geen eenvoudige opdracht. Yusuf deed het 45 minuten goed. 

Vermeeren – 5,5
Voor de rust presteerde de jongeling opnieuw goed, maar na de pauze lag hij aan de basis van de 1-1. De opdoffer kroop in zijn hoofd en na de pauze was Vermeeren onzichtbaar. We vergeven het hem.

Muja – 4
De Albanees wilde wel, maar kon niet. Te veel met de bal lopen, te weinig overzicht, nul rendement tegen Porto.

Balikwisha – 4,5
Ook op de andere flank kwam er te weinig gevaar. De voorzetten van Balikwisha kwamen zelden of nooit aan. Muja en Balikwisha konden niet wegen op de achterhoede van Porto.

Janssen – 5
Opnieuw was de Nederlander in de Champions League een eilandbewoner. Hij werd amper of niet in stelling gebracht. Werkte hard, maar kon zelden voor gevaar zorgen.